موضوع: نهم ربیع الاول، آغاز امامت حضرت مهدی علیهالسلام
تاريخ پخش: 14/07/1401
عناوين:
1- معرفت اهل بیت علیهمالسلام در زیارت جامعه
2- رابطه قلبی با امام زمان علیهالسلام
3- پرداخت خمس و سهم امام علیهالسلام به مرجع تقلید
4- رجوع به عالمان دین در دوران غیبت امام زمان علیهالسلام
5- وظایف سهگانه ما در برابر امام زمان علیهالسلام
6- اطاعت، شرط لازم برای محبت اهلبیت علیهمالسلام
7- عهد و بیعت در یاری امام زمان علیهالسلام
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم، بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین بعدد ما أحاط به علمه، الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی
عزیزان پای تلویزیون بحث را نهم ربیع گوش میدهند. نهم ربیع روزی است که هشتم ربیع روز قبلش شهادت امام عسکری علیه السلام است، نهم ربیع آغاز امامت حضرت مهدی علیه السلام است و هر مسلمانی سزاوار است دقایقی را دربارهی آقا یک چیزهایی را بشنود و بداند و فکر کند. اوّل این روزهای شادی باید همیشه باشد؟ سؤال است. میگوییم بله، این قرآن ما هست، قرآن میگوید «سَلامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ»: روز توّلد درود بر تو، «وَ يَوْمَ يَمُوتُ»: روزی که حضرت از دنیا رفت، درود بر او، نه امام زمان، راجع به پیغمبر است، «وَ يَوْمَ يُبْعَثُ حَيّاً» (مریم/ 15): درود بر او این راجع به حضرت یحیی آمده، راجع به حضرت عیسی هم آمده (مریم/ 33)، درود بر او، روز تولّد، روز فوت، روز قیامت. یعنی چه؟ یعنی یک درود دائمی. سلامی که به امام حسین علیه السلام میدهیم، میگوییم «مَا بَقِيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَ النَّهارُ» (مفاتیح الجنان، زیارت عاشورا): تا من هستم، تا شب هست، تا روز هست. ارزش کار به این است که هم کار خوب باشد، هم همیشگی باشد، لحظهای نباشد. این یک مسئله.
مسئلهی دوّم اینکه روز جشن در تاریخ بوده قبل از اسلام. حضرت موسی با ساحرها گفتند یک میدانی پیدا کنیم، یک جای بزرگی، شما سحر و جادویتان را نشان بدهید، من هم معجزهام را نشان میدهم، روزی که مشتها باز بشود که چه کسی حق میگوید، چه کسی باطل. خب چه روزی باشد؟ عربیهایی که میخوانم قرآن است، گفتند: «قالَ مَوْعِدُكُمْ يَوْمُ الزِّينَة» (طه/ 59)، روز زینت باشد. این روز زینت یعنی چه؟ یعنی روزی که آرایش میکنند و میروند برای تفریح و شادی این طرف و آن طرف، روز زینت، مثل اینکه مثلاً ما سیزده به در داریم، یا عید نوروز داریم.
راجع به آقا امام زمان ما چند رابطه باید داشته باشیم. حالا اگر کسی میخواهد پای تلویزیون بنویسد، بسم الله. من اینجا شش، هفت تا رابطه نوشتم:
رابطهی شناخت و معرفتی، رابطهی قلبی، رابطهی عملی، رابطهی زبانی، رابطهی مالی، رابطهی علمی، این روابط را هر کدام یک جمله بگویم.
رابطهی معرفتی.
1- معرفت اهل بیت علیهمالسلام در زیارت جامعه
داریم که: «عَارِفاً بِحَقِّك» (الكافي، چاپ إسلامية، ج 4، ص 569) کسی امام را بشناسد. خدا قسمت کند هر امامی را چه بقیع، چه کربلا وعراق و چه ایران، مشهد، بهترین یا از بهترین زیارتنامهها، زیارت جامعه است. زیارت جامعه مال امام هادی علیه السلام است، خودش در امامت یک زیارتنامه دارد، با اینکه خودش هم امام است، یک زیارتنامه دارد، جملاتش مهم است، یک جملهاش این است، «بِكُمْ يُمْسِكُ السَّماءَ أَنْ تَقَعَ عَلَى الْأَرْضِ»، این جمله مال امام هادی است، در زیارت جامعه. «بِكُمْ»: یعنی توسّط شما امامها، «يُمْسِكُ السَّماءَ»: آسمانها سر جایش ایستاده است، کرات آسمان در فضا حرکت میکند و اصطکاک، به هم هم نمیخورد، میگوید به واسطهی شما.
این را بازش کنیم. بیان هم از من نیست، از یکی از مراجع بزرگ تقلید است، خدمتش رسیدیم، راجع به امام زمان این جمله را گفت، گفت: شما که خوابت میگیرد، پلک چشمت را نمیتوانی نگه داری، این چهقدر وزنش است؟ یک مثقال هم نیست، دو تا پلک ما یک مثقال هم نیست. خوابمان گرفت، این یک مثقال را هم نمیتوانیم نگه داریم، حالا یک مثقال را نگه داشتی، گردنت را نمیتوانی نگه داری، هی خوابت میگیرد، ما زورمان چی هست؟ ما پلک و گردن خودمان را وقت چرت نمیتوانیم نگه داریم، دست ما نیست، ای امامها شما کسانی هستید که آسمان و زمین را میتوانید نگه دارید. در اسکناس یک نخ است، آن نخ به کلّ اسکناس ارزش میدهد. این هستی بند به یک افرادی است، آن افراد قوام هستند. امام زمان آن نخ هستی است، «لو لا الحجة لساخت الأرض»، حدیث داریم اگر حجّت خدا نباشد، زمین وامیریزد، درست است، مثل اینکه میگوییم اگر این نخ تو اسکناس نباشد، ارزشش سقوط میکند. زور ما چهقدر است؟ هیچی، پلک هم نمیتوانیم نگه داریم، گردنمان را نمیتوانیم نگه داریم. قدرتی که خدا به امامها داده، چهقدر است؟ «بِكُمْ يُمْسِكُ السَّماءَ أَنْ تَقَعَ عَلَى الْأَرْضِ».
رابطهی ما با امام.
ژانر:
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید ورود/عضویت